Szerző:
• 2009. szeptember 9. 16:33

Kedves Érdeklődők!

Mostanában sajnálatos módon, nagyon sok szaporító jelent meg az interneten, akik tenyésztőknek nevezik magukat! Ismert nevű tenyésztőktől vesznek hobby célra nyuszikat (ők ezt állítják), majd idő előtt, más fajta nyuszikkal kezdik őket pároztatni! (ennek az eredménye a genetikai betegségű, nem jó “minőségű” kölyök). Ezeket az embereket, az olcsó árról tudjátok kiszűrni (persze a tenyésztőtől vett nyuszival reklámozzák magukat). Kérlek figyeljetek rájuk, a saját, és a leendő nyuszitok érdekében!

Kategória: Szaporítók
Legfrissebb híreink az RSS 2.0 hírcsatornán követhetőek. A bejegyzéshez hozzá lehet szólni, vagy adható a saját honlapról egy visszakövetés.

4 hozzászólás

 1. 1
  Kiss Zsuzsanna 

  Sziasztok!
  Sajnos van ezzel kapcsolatban tapasztalatom.December 29.-én kellett elaltatnunk Szökevény nevű drága nyuszkónkat.5 éve vettük egy állatkereskedésbe.Már az elején előjöttek a problémák,a fogai rendellenesen nőttek,ezért vágni kellett.Sajnos a veséje leállt,ezért kellett elaltatni,az orvos azt mondta ez a prőbléma már születése óta megvolt. Mindenkinek azt tanácsolom,csak megbízható tenyésztőtől vegyen nyuszkót!!!!!!!!!!

 2. 2
  Korom Alexandra 

  Sziasztok!

  Sajnos én is belefutottam ebbe a hibába, laikus vásárlóként. Húsvét környékén egy szegedi piacon egy kedves árustól vettem meg Vilmosomat, akit lassan egy éve hosszas ápolás után kellett elaltatni. Egy belső szepszist kapott szegénykém, amelyet semmilyen – már a homeopátiás kezeléssel is próbálkoztam- nem tudtam kigyógyítani. Az orvosok – mert többhöz is elmentem- mondták, hogy ez sajnos valószínűleg születéskor is benne volt, így nem tudtuk volna sehogy sem megmenteni. Nagy tanulság volt és nagyon fájdalmas. Így a nyuszik és magunk érdekében is javaslom, hogy nyuszit, csak szakképzett, megbízható és igazolt tenyésztőtől vegyünk, hiszen egy barát elvesztése évekig tartó fájdalom…legközelebb én is így teszek.

 3. 3
  Tekla 

  Nem értem miért csinálnak fájdalmat ezek az emberek :/

 4. 4
  Hunny-Bunny 

  Hát csak a pénzért, más különösebben nem érdekli őket csak ahaszon.

Üzeneted

Captcha loading...